مقدمه: پسته گیاهی است که از دیرباز در نقاط مختلف ایران مورد کشت و پرورش قرار میگرفته است. جنگلهای وحشی و خودروی پسته در ناحیه شمال شرقی ایران و نواحی هم مرز با ترکمنستان و افغانستان پیشینه ای باستانی دارد و تصور می رود که درخت پسته حدود 4-3 هزار سال قبل درایران اهلی شده و مورد کشت وکار قرارگرفته است.پسته به عنوان یک محصول استراتژیک جایگاه خاصی را در بین تولیدات دارا می باشد. این محصول بخش عمده ای از صادرات غیرنفتی را تشکیل می دهد. درشرایط کنونی حدود 55 درصد از تولید و بیش از 60 درصد از صادرات جهانی پسته در اختیار کشور ما بوده و درآمد ارزی حاصل از صادرات پسته بیش از 400 میلیون دلار می باشد.
فهرست مطالب:تاریخچه ارزش اقتصادی سطح زیر کشت ارزش غذائی گیاه شناسی پسته مشخصات گل نر مشخصات گل ماده مهمترین ارقام پسته پسته رقم اکبری پسته رقم کله قوچی پسته رقم احمد آقائی پسته رقم ممتاز احداث باغ آماده سازی زمین کود سبز کاشت گلدانی فاصله کاشت درختان کشت مخلوط: آبیاری : پیوند لوله ای هرس پاجوشها علائم کمبود ازت فسفر علائم کمبود پتاسیم منگنز(Mn) خسارت پسیل معمولی پسته خسارت سنهای زیان آور زنجره پسته پروانه چوبخوار پسته پروانه برگخوار پسته (رائو پسته ) باغهای پسته بیماری خشکیدگی سرشاخه های پسته باغهای پسته بیماری خشکیدگی سرشاخه های پسته حمل و نقل محصول تا محل فرآوری درجه بندی